Melkvee bedrijf

We hebben een melkveebedrijf met ongeveer 65 melkkoeien, verdeeld over een aantal weilanden. Gedurende de wintermaanden staan de koeien op stal. De koeien worden zowel ’s morgens als ’s middags gemolken in de melkstal. In de melkstal is er ruimte voor 10 koeien, in een opstelling van 2 keer 5 koeien. Alle gemolken melk wordt naar deĀ  centrale melktank gepompt. De melk wordt door “Friesland Campina” opgehaald.

In het voorjaar maaien we het nieuwe gras en kuilen we dat in, zodat het gedurende de winter aan de koeien kan worden gevoerd. Tot aan dit maaien blijven de koeien op stal, maar na dit maaien lopen de koeien in het voorjaar, de zomer en een gedeelte van de herfst lekker in de wei!! In de maanden juni, juli en augustus worden er vele kalfjes geboren, het moet dus al raar lopen als je tijdens je vakantie bij ons geen geboorte meemaakt. De koeien die een kalfje krijgen, worden rond de verwachte datum in een apart weiland gezet. Op die manier kan de koe goed in de gaten worden gehouden en indien nodig worden geholpen bij de geboorte van het kalfje. Ook voor campinggasten is er zo de mogelijkheid om de geboorte van een kalfje te kunnen zien.

Tijdens het melken kunt u/jij uiteraard kijken en als er kalfjes zijn kun je helpen om de kalfjes melk te geven. En lijkt het je leuk om te helpen met het ophalen van de koeien of om een keer met de trekker mee te gaan, dan kun je dat natuurlijk aan de boer vragen.